top of page

Video-interviews

Bijgewerkt op: 29 aug. 2019

De bis­schop­pen­synode over de jongeren: bis­schop­pen en jongeren samen op weg.

Bregje Huisman in gesprek met Maarten Jansen.

De bis­schop­pen­synode over de jongeren is samen op weg gaan van bis­schop­pen en jongeren, zo stelt paus Franciscus bij de opening. Hij onderstreept hoe belangrijk het is om naar elkaar te luisteren en vrijmoedig met elkaar te spreken. De paus spoort de deelnemers aan tot hoop, omdat zoals hij zegt ‘hoop ons uitdaagt en in beweging brengt’.



Op woensdag 3 oktober opende paus Franciscus in Rome de bis­schop­pen­synode over jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping. De paus vierde de eucha­ris­tie op het Sint Pietersplein samen met de ruim 300 deelnemers, onder wie 36 jongeren. De bis­schop­pen­synode duurt de hele maand oktober en voor Nederland is mgr. De Jong, hulp­bis­schop van bisdom Roermond afgevaardigd.

Speciaal in het kader van de Jongerensynode heeft Emy Jansons een tweetal video’s gemaakt met interviews door Maarten Jansen met ‘Catholic Voices’ Bregje Huisman en Yolande Ramos.


Verstoorde familierelaties zijn vaak pijnlijker dan een tumor in de buik. Wij kijken naar alle dimensies van de patiënt. Drs. B. Huisman



Wij werken niet met embryonale stamcellen, ook al zou dat makkelijker zijn. Ik vraag me af of dat moreel gezien de beste optie is. Dr Y. Ramos


16 weergaven

Comments


Catholic Voices Nederland

bottom of page