top of page

Catholic Voices handboek vertaald

Bijgewerkt op: 29 aug. 2019


Geloof in alle redelijkheid

Hét Catholic Voices boek bij uitstek is vertaald. ‘Geloof in alle redelijkheid’ gaat in op tien onderwerpen waarvan de kerkelijke visie gevoelig ligt in onze cultuur. Voorbeelden daarvan zijn homoseksualiteit, anticonceptie, euthanasie en het ongeboren leven. Per item beschrijft het boek de achtergrond van het argument van de andersdenkenden en de positieve intentie die daaraan ten grondslag ligt.


Als het gaat over euthanasie, zijn er veel positieve elementen die ook elke christen of katholiek zal onderschrijven. Het getuigt van mededogen dat we mensen die ernstig lijden daarvan willen verlossen. Dit is de ‘positieve intentie’ waarin we elkaar vinden en die goed is om te benoemen. Van daaruit volgt de katholieke visie. Ook de Kerk deelt de zorg om mensen met ondragelijke pijn en benadrukt het belang van palliatieve zorg.


Het boek eindigt met tien waardevolle punten om tot een goed gesprek voor beiden te komen: werp licht en geen bliksem, mensen vergeten wat je zegt maar niet het gevoel dat je bij ze achterliet - dat moet positief zijn - en wees in het gesprek oprecht meelevend met de ander.


Want Catholic Voices gaat niet over het winnen van een discussie, maar om het geven van een positief getuigenis.


Bestellen bij https://betsaida.org/



10 weergaven

Comments


Catholic Voices Nederland

bottom of page